Elérhetőségek

9700 Szombathely,
Kodály Zoltán u. 37
Telefon: +36-305840777
E-mail küldése





Hírek

2021. szeptember 04., 19:27LENTI ZARÁNDOKLAT

2021. szeptember 4-én gyönyörű napsütéses napon rendezte meg a 15 éves Lenti Szent Katalin Kolping Család a Nyugat-magyarországi Kolping Családok és a helyi lelkészségi csoportok részére a XV. Találkozás a „Mária-fánál” körzeti gyalogos Mária zarándoklatot.

Kolping Családunk  14 tagja reggel ½ 8 kor találkozott az Interspar  parkolójában, hogy együtt induljunk el Lentibe.

Körülbelül fél 9 –re értünk a Lenti Kultúrházhoz, ahol sajnos csak a két helyi csapat volt még ott. Bíztunk abban, hogy hamarosan begördülnek a többi Kolping család autói. Nagyon vártuk a veszprémi, balatonfüredi, badacsonytomaji Kolping családokat, főleg azért is, mert  2020-ban a pandémia miatt elmaradt a találkozó.  Mindig örömmel üdvözöltük egymást. Azt már tudtuk, hogy a Körmendiek nem jönnek, mivel más programon vettek részt, de sajnos nem jöttek a többiek sem baleset, illetve betegség miatt.

9,30 kor volt az indulás  énekszóval a Mária-fához. 10.00 órakor kezdődött Szűz Mária tiszteletére az ünnepi mise, melyet a lenti származású, Jánosháza új plébánosa Déri Péter celebrált Ipacs Bence Lenti plébánossal együtt. Nagyon emelte a mise fényét a zenei kíséret.

Mise után a Kultúrház udvarán Horváth László Lenti Város polgármestere köszöntötte résztvevőket, majd Kőszegfalviné Pajor Klára – a Szombathely - Oladi Kolping család elnöke köszöntötte a 15 éves Lenti Kolping családot.  

A Kultúrház nagytermében megnyitották néhai Pető Stángli Katalin Kolping elnök „Elmegyünk” címmel verseiből és képeiből összeállított kiállítását, majd nekiálltunk a főzésnek. Sajnos csak 3 csapat volt ezért együttes vélemény alapján nem lettek az ételek zsűrizve. Díjazás helyett a résztvevők egységesen emléklapot kaptak.  

A mi Kolping - Családunk nagyon finom kolbászos lecsót főzött. A „szomszéd” csapat hagyományosan – ez előző évekhez hasonlóan finom halat sütött, melyből minket is megkínáltak. Mi is adtunk lecsót a többieknek.

Közben prézesünk - Sándor atya is megérkezett. Miközben elfogyasztottuk az ebédet a Lenti dalosok énekeltek, majd beszélgettünk.

16 órától Gubinecz  Ákos népzenész, népdalénekes „Határtalan népzene – nóta, népdal népzene” címmel  tartott előadást, mely keretében dalokat is tanított a résztvevőknek. Gyermekkora óta foglalkoztatja a magyar népzene és a népdalok világa. Legfontosabb céljának tartja, hogy a magyar népzenét megismertesse generációktól, határoktól és társadalmi helyzettől függetlenül. Úgy érzi, a népzene az a műfaj, amit a legtöbb embernek át lehet és át is kell adni. Ákos a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti és Hangszerészképző Gyakorló Szakgimnáziumában óraadó tanár, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Hallgatói Önkormányzatának rendezvényszervezője, a LFZE HÖK Figaro c. havilapjának szerkesztője, a  MUS-E Magyarország Közhasznú Egyesület művésze

Műsora után programzárás és elköszönés volt. Mindegyikünknek a vélemény, hogy ismét egy tartalma napot töltöttünk együtt.

 


« Vissza az előző oldalra!

Szombathely -Oladi Kolping Család - Magyar